tiistai 20. joulukuuta 2016Yhdessä on kivempaa

Siltamäessä on ollut tapahtumarikas syksy. Paljon on itse oppimisen lisäksi tehty kivoja juttuja. Viimeisillä viikoilla ennen joululomaa keskityttiin erityisesti rakentamaan hyvää luokkahenkeä. Luokissa käytiin muun muassa keskusteluja siitä, miten koulussa pitäisi opiskella, jotta se olisi lasten mielestä mahdollisimman tehokasta ja samalla myös kivaa. Näiden keskutelujen lisäksi luokat miettivät yhteistä kiva puuhaa, kuten pipareiden leivontaa ja koristelua, myös viimeisille viikoille. Kukin luokka toteutte tätä omalla tavallaan ja osalla aikaa kului enemmän joulujuhlaesityksen harjoitteluun, mikä kyllä myös on yhteinen kiva projekti.


No mitä sitten oikein tehtiin?  Esimerkiksi kakkosluokissa oli toivottu enemmän parityöskentelyä ja siitä seurasikin tiivis työskentelyjakso, jossa asioita opeteltiin parin kanssa. Oppilaiden mielestä oli kiva tehdä matikkaa yhdessä parin kanssa pohtien ja pelaten. Osa luokista, niin isoja kuin pieniä oppilaita, tekivät yhteisen retken Tuomaan markkinoille ja joku kävi luistelemassa porukalla. Kolmoset tarjosivat piparit ja askartelivat kortit koko koululle. Jotkut luokat viettivät oman näköisensä pikkujoulut, joihin tietysti kuuluu herkkujen lisäksi erilaista ohjelmaa. Isoilla se oli musiikkia, jutustelua, tassia, pelailua tai muuta kivaa yhdessäoloa. Jossakin luokassa oli pienissä porukoissa valmistettu pikku esityksiä, joista nautittiin herkkujen lomassa.

Paitsi, että kaikilla oli varmasti mukavaa, on jokaisessa tilanteessa myös opittu niin koulussa kuin elämässäkin tärkeitä taitoja, kuten hyvää ja reilua kaveruutta.

Ihanaa joululomaa kaikille! Levätään, syödään hyvin ja ennen kaikkea rentoudutaan kivan tekemisen parissa ja ladataan akkuja läheisten ihmisten tuottamasta hyvästä energiasta!

Tammikuussa nähdään! :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti